Forensische mediation

In het geval van het Deskundigenbericht met toepassing van mediation (''forensische mediation'') worden wij benoemd als deskundige door de rechter in hele complexe scheidingszaken, die aanhangig zijn bij de rechtbank of het gerechtshof. Het gaat in die situaties bijvoorbeeld om geschillen over het ouderschap bij of na scheiding of om lastige financiële geschillen, zoals waardering van ondernemingsvermogen en het vaststellen van wat uitkeerbare winst is. Wij worden alleen of samen met een psycholoog, fiscalist of accountant als deskundige benoemd. De kracht zit in de combinatie van deze verschillende disciplines en het feit dat mediation wordt gecombineerd met onderzoek. Partijen worden in staat gesteld zelf hun geschil op te lossen en als dat niet lukt, rapporteert de deskundige aan de rechter.

In deze onderzoeksmethode is in eerste instantie vooral ruimte voor partijen om hun geschillen zelf op te lossen. Onderzoek naar het conflictmodel van partijen wordt bijna altijd verricht als er al jarenlang conflicten tussen ouders spelen, die als gevolg daarvan in langdurige procedures verzeild raken. De rechter bepaalt vervolgens dat een (duurzame) oplossing niet zonder onderzoek en/of interventies kan worden bereikt. Pas als het ouders/partijen niet lukt alsnog zelf afspraken te maken, rapporteert de deskundige aan de rechter.

In onze ervaring biedt deze onderzoeksmethode waarin beide doelstellingen (mediation en deskundigenonderzoek) worden gecombineerd een kans voor ouders om vanuit het belang van hun kinderen hun conflicten en met name de procedures te stoppen. 

Wij verwijzen u naar de aanbevelingen van cliënten zodat u een goede indruk krijgt waar wij voor staan en onze specifieke werkwijze. Voor een voorbeeld waarbij wij als forensisch mediator/deskundige hebben opgetreden klik hier.

 

Wij helpen u graag

Over Martine en Brigitte

"Verdiepen zich in de klant, gaan er voor en staan er voor."

''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe...

Lees meer

Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt

"Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt"

''We kwamen bij Martine terecht via een vriendin die een...

Lees meer

Over Brigitte als mediator

"In een extreem heftige tijd is het heel fijn dat je een onpartijdig iemand hebt, die meedenkt"

''Ik ben heel dankbaar voor de manier waarop Brigitte ons...

Lees meer

Over Martine als advocaat

"Scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk"

"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een...

Lees meer

Over Brigitte als advocaat

"In dit soort situaties wil je het gevoel hebben dat je blindelings op je advocaat kunt vertrouwen."

''Ik vond het heel fijn dat Brigitte niet voorgeeft alleen...

Lees meer

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22