Mediation

Als mediator staan wij beide (ex-)partners tegelijk bij. Wij zijn advocaat-mediator. Als de mediation eindigt met een getekend convenant en ouderschapsplan, dienen wij zelf als advocaat voor u het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank in.

Wij staan allereerst stil bij zowel de huidige relatie- en communicatiepatronen als de toekomstige en nog vorm te geven verhouding tussen (ex-)partners. Verschillen in inzicht of conflicten worden besproken en krijgen een dusdanige plek zodat beide ex-partners in de toekomst met elkaar door één deur kunnen. Daarna worden de zakelijke en juridische kwesties geregeld.

In het mediationproces worden in de regel ook de kinderen betrokken. Als eerste door de ouders zelf en daarna door de mediator, die naar de kinderen luistert. Wij hanteren daarbij het zorgmodel, dat als ''ouderschapsplan'' in de wet is gekomen. Het zorgmodel is ontwikkeld door mr. Cees van Leuven, met wie wij bij MannaertsAppels intensief samenwerkten. Het zorgmodel biedt ondersteuning en structuur voor invulling van het ouderschap na scheiding.

Het persoonlijk contact tussen de mediator en de cliënten is het belangrijkste vertrekpunt. Voelen cliënten zich bij de mediator in vertrouwde handen? Daarnaast is het belangrijk dat de mediator op de hoogte is van de wettelijke regels en normen. Tenslotte is het van belang dat de mediator een goed inzicht heeft in het psychologisch proces van scheiden: hoe verloopt dat bij scheidende mensen en wat gebeurt er bijvoorbeeld met kinderen in de diverse stadia van het proces? Het gebruik van methoden en techieken en de persoon van de mediator helpen de cliënten en hun kinderen verder.

Wij verwijzen u naar de aanbevelingen van cliënten zodat u een goede indruk krijgt waar wij voor staan en onze specifieke werkwijze. Voor een voorbeeld waarbij wij als mediator beide (ex) partners tegelijk hebben bijgestaan klik hier.

Wij helpen u graag

Over Martine en Brigitte

"Verdiepen zich in de klant, gaan er voor en staan er voor."

''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe...

Lees meer

Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt

"Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt"

''We kwamen bij Martine terecht via een vriendin die een...

Lees meer

Over Brigitte als mediator

"In een extreem heftige tijd is het heel fijn dat je een onpartijdig iemand hebt, die meedenkt"

''Ik ben heel dankbaar voor de manier waarop Brigitte ons...

Lees meer

Over Martine als advocaat

"Scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk"

"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een...

Lees meer

Over Brigitte als advocaat

"In dit soort situaties wil je het gevoel hebben dat je blindelings op je advocaat kunt vertrouwen."

''Ik vond het heel fijn dat Brigitte niet voorgeeft alleen...

Lees meer

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22