Overlegscheiding

Naast mediation en advocatuur bieden wij nog een derde mogelijkheid om u te helpen de gevolgen van een scheiding te regelen, namelijk via een overlegscheiding (ook genoemd: "collaborative divorce"), zonder rechtszaak. In overleg gaan u en uw (ex-)partner onder begeiding van een team van deskundigen uit elkaar. Wij kunnen u in een overlegscheiding bijstaan als overlegscheidingsadvocaat of coach.

In een overlegscheiding wordt afhankelijk van de situatie een team gevormd van cliënten met hun afzonderlijke advocaten, een coach en een financieel deskundige. Deze laatste deskundige kan bijvoorbeeld een fiscalist, accountant, business valuator of pensioendeskundige zijn. Door de samenwerking tussen de professionals kan ieder zich op zijn of haar eigen specialisme richten en kan het overleg aan tafel zo efficiënt mogelijk plaatsvinden.

Deze methode is bij uitstek geschikt voor cliënten die graag in overleg de gevolgen van hun scheiding willen regelen, maar daarbij aan tafel door een eigen adviseur ondersteund willen worden. Ook zaken waarin een onderneming een rol speelt en financieel of fiscaal advies van belang kan zijn voor een optimale uitkomst lenen zich goed voor een overlegscheiding, omdat vanaf het begin een onafhankelijk deskundige wordt betrokken. Hierdoor wordt het risico op discussie tussen eigen adviseurs aanzienlijk verkleind en kunnen tijd en kosten worden bespaard.

Er wordt samengewerkt op basis van de uitgangspunten van mediation. Dit betekent direct overleg met elkaar aan tafel. Alle betrokkenen tekenen een overeenkomst, waarin zij afspreken dat als het overleg niet tot resultaat leidt, het team wordt ontbonden. De cliënten zullen dus in een eventuele daaropvolgende procedure voor de rechtbank door andere advocaten worden bijgestaan. Hierdoor kunnen met name de advocaten een zuivere focus op overleg houden en wordt niet gewerkt met procederen als verborgen agenda in het achterhoofd.

De afspraken worden neergelegd in een convenant. Als de overlegscheiding is afgerond met een getekend convenant en ouderschapsplan dan dienen wij zelf als overlegscheidingsadvocaat voor u het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank in. U hoeft niet zelf naar de rechtbank te gaan en de rechter doet snel uitspraak.

Wij verwijzen u naar de aanbevelingen van onze cliënten, zodat u een goede indruk krijgt van onze specifieke werkwijze. Voor een voorbeeld waarbij wij in een overlegscheiding een cliënt hebben bij gestaan klik hier.

Wij helpen u graag

Over Martine en Brigitte

"Verdiepen zich in de klant, gaan er voor en staan er voor."

''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe...

Lees meer

Over Brigitte en Martine

"Ik voelde me gehoord, begrepen en gesteund"

''Ik heb mijn contact met Familierechtpraktijk Chin-A-Fat De Voort als...

Lees meer

Over Martine als mediator

"Martine heeft zich voor ons gezin ingezet, zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen."

''Hoe Martine zich voor ons gezin heeft ingezet, zonder de zakelijke...

Lees meer

Over Martine als advocaat

"Scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk"

"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een...

Lees meer

Over Brigitte als advocaat

"In dit soort situaties wil je het gevoel hebben dat je blindelings op je advocaat kunt vertrouwen."

''Ik vond het heel fijn dat Brigitte niet voorgeeft alleen...

Lees meer

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22