Martine de Voort

Martine

Familierechtadvocaat en mediator, docent rechterlijke macht en advocatuur
Sinds 1995 sta ik als advocaat en mediator mensen bij in scheidings-, ouderschaps-, alimentatie- en vermogensafwikkelingen, ook als er bijvoorbeeld een onderneming een rol speelt. Mijn ervaring is dat professionele en in het familierecht gespecialiseerde bijstand onontbeerlijk is in dit soort zaken.

In deze vaak emotionele en turbulente periode moeten er namelijk financiële en juridische zaken worden geregeld. Iedere beslissing tijdens het proces van echtscheiding heeft invloed op de rest van het leven van de (ex)partners en hun kinderen, die zich nog ontwikkelen. Ik combineer mijn juridische en financiële kennis met mijn kennis over het psychologische proces dat mensen en hun kinderen meemaken.

Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden ben ik in 1995 beëdigd als advocaat. Vanaf 2004-2007 voltooide ik, naast mijn werk als advocaat en mediator, de post-HBO opleiding professionele communicatie bij Phoenix opleidingen te Utrecht (TA, NLP en systemisch werken), een opleiding tot gedragsdeskundige en coach in diepgaande ontwikkelingsprocessen op zowel persoonlijk als organisatorisch niveau.

Ik vind het belangrijk om mensen op maat, vanuit hun eigen achtergrond en toekomstverwachtingen, bij te staan zodat zij ook voor de lange termijn een regeling kunnen treffen. Met een duurzame regeling kunnen mijn cliënten en hun kinderen echt verder.

Ik ben ook forensisch mediator. Dan word ik - soms in duo met een fiscalist, accountant of psycholoog - door de rechter als deskundige benoemd in complexe scheidingszaken, die aanhangig zijn bij de rechtbank of het gerechtshof. Het gaat in die situaties bijvoorbeeld om geschillen over het ouderschap bij of na scheiding of om lastige financiële geschillen, zoals waardering van ondernemingsvermogen en het vaststellen van wat uitkeerbare winst is. 

Mijn oud-cliënten kunnen een goede indruk geven over het proces dat zij hebben doorgemaakt, waar ik voor sta en mijn specifieke werkwijze. Om de ervaring van twee ex-partners en ouders van kinderen te lezen die een mediationproces hebben meegemaakt klik hier en om de ervaringen te lezen van een cliënt die ik heb bijgestaan als advocaat klik hier.

Mijn achtergrond
Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden ben ik in 1995 beëdigd als advocaat. Vanaf 2004-2007 voltooide ik, naast mijn werk als advocaat en mediator, de post-HBO opleiding professionele communicatie bij Phoenix opleidingen te Utrecht (TA, NLP en systemisch werken), een opleiding tot gedragsdeskundige en coach in diepgaande ontwikkelingsprocessen op zowel persoonlijk als organisatorisch niveau.

Aavankelijk werkte ik in een algemene praktijk met als speerpunten ondernemingsrecht, arbeidsrecht en familierecht. Eind jaren '90 ben ik mij gaan specialiseren in echtscheidingsmediation. Ik werkte vanaf die jaren intensief samen, vaak als co-mediator, met mr. C.A.R.M. van Leuven, de grondlegger van het ouderschapsplan en prof. dr. G.P. Hoefnagels, de grondlegger begin jaren '70 van scheidingsmediation in Nederland.

 Op 1 maart 2009 ben ik samen met mr. dr. Brigitte Chin-A-Fat ons kantoor gestart.

De methode Hoefnagels-van Leuven is een begrip en basis in ons vak. Brigitte en ik hebben de ontwikkeling van deze methode van dichtbij meegemaakt en dragen ook onze kennis over op andere mediators, advocaten en de rechterlijke macht.

Docent voor mediators, advocaten en rechterlijke macht
Naast mijn werk als advocaat en mediator ben ik docent ADR (Alternative Dispute Resolution) bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en docent op het gebied van personen-en familierecht bij SSR (training en studiecentrum voor de rechterlijke macht).

Ik begeleid met regelmaat intervisiegroepen in het kader van de verplichte intervisie van leden van de vFAS en geef diverse workshops onder andere over de coachings/mediationmatrix (in 2018 op het landelijk vFAS-congres, het landelijk Mfn-congres en in 2019 voor vFAS-mediators en advocaten in de regio's Zeeland, Noord-Brabant en Overijssel).

Verder ben ik (vice) voorzitter, jurist, van de Klachtencommissie cliënten GGZ WNB en Psychotherapeutisch Centrum De Viersprong en secretaris van de Raad van Beroep van de Stichting Tuchtrecht Scheidingsmediation van de vFAS.

Door het blijven volgen en geven van opleidingen blijf ik goed op de hoogte van de (laatste) ontwikkelingen op het gebied van het familierecht. Voor een toelichting daarop verwijs ik naar mijn nevenactiviteiten, lidmaatschappen en cv.

 

 

Nevenactiviteiten en lidmaatschappen

• 2013 - heden: docent Familierecht SSR (opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht)

• 2012 - heden: docent Beroepsopleiding Advocatuur

• 2010 - heden: geregistreerd intervisiebegeleider van de Vereniging voor Familierecht AdvocatenScheidingsmediators (vFAS)

• 2010 - heden: (vice)voorzitter en jurist klachtencommissie GGZ WNB en de Viersprong

• 2010 - heden:  lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)

• 2007 - heden: geregistreerd Forensisch Mediator

•2005 - heden: geregistreerd op lijst doorverwijzing Mediation naast Rechtspraak

•2001 - heden: gecertificeerd mediator in het NMI-register, thans MfN-register

•2001 - heden: lid van de Vereniging FamilierechtAdvocaten en Mediators (vFAS)  

Cliënten over ons

Over Martine en Brigitte
''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe emotionele en zakelijke vraagstukken. Verdiepen zich in de klant, gaan...

Lees meer

Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt
''We kwamen bij Martine terecht via een vriendin die een soortgelijk mediation traject bij haar had doorlopen. Op het moment...

Lees meer

Over Martine als advocaat
"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een zwaar en moeilijk besluit. Dan heb je alle steun nodig...

Lees meer

Bijzonder kundig en beschikt over een groot netwerk van experts
''Martine de Voort maakte al vanaf het eerste ogenblik een bijzonder goede indruk. Ze verwelkomde mij hartelijk en we hebben...

Lees meer

Over een moeder die van ver is gekomen en er voor haar kinderen kan zijn
Hoi Martine, Gisteren viel de evaluatie van de ots op m'n deurmat. We zullen in januari zeker een verlenging krijgen van...

Lees meer

Mijn publicaties / nieuws

De Mediationmartix, workshop, landelijk Mfn-congres op 15 november 2018, 't Spant Bussum
De Mediationmatrix Wat zijn de feiten? Wat is mijn vraag of probleem? Wat is mijn doel? Welke actie ga ik uitvoeren? Dit...

Lees dit artikel

Blog: Een bijzondere ontmoeting op de braderie in het Ginneken te Breda
Gisteren stond mijn dochter op haar kleedje bij de braderie in het Ginneken te Breda. Aan de andere kant van...

Lees dit artikel

Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator
Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator G. Frerks, T. Jongbloed, S. Kalff, L. Potters, F. Schonewille, M. Uitslag (red.) In: Reflectie...

Lees dit artikel

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22