Martine de Voort

Martine

Sinds 1995 sta ik als advocaat, mediator en coach mensen bij in vaak complexe scheidings-, ouderschaps-, alimentatie- en vermogensafwikkeling, ook in zaken waarin bijvoorbeeld een onderneming een rol speelt. Ik heb in al deze jaren bijna duizend mensen begeleid en toch is iedere zaak uniek. Achter iedere zaak schuilt namelijk een mens, een mens met een eigen achtergrond en toekomstverwachtingen. 

Psychologisch proces versus wettelijke en financiële afwikkeling

De meeste mensen die een beroep op mij doen maken een emotionele en vaak turburlente periode door met veel onzekerheid en met veel vragen. In deze emotionele fase moeten er ook nog financiële en juridische zaken geregeld worden. In mijn werk combineer mijn juridische/financiële kennis met mijn gedragswetenschappelijke vaardigheden. Met mijn gedegen achtergrond en ervaring kan ik mensen helpen om vanuit hun eigen autonomie een regeling te treffen die ook voor de lange termijn en toekomst houdbaar is. Mijn cliënten en hun eventuele kinderen kunnen dan echt verder. Dat maakt dat ik mijn werk zo graag doen.

Mijn gedegen achtergrond en kwaliteit zorgen voor een duurzame regeling

Na mijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden ben ik in 1995 beëdigd als advocaat. Aavankelijk werkte ik in een algemene praktijk met als speerpunten ondernemingsrecht, arbeidsrecht en familierecht. Eind jaren '90 ben ik mij gaan specialiseren in echtscheidingsmediation. Ik werkte vanaf die jaren intensief samen, vaak als co-mediator, met mr. C.A.R.M. van Leuven, de grondlegger van het ouderschapsplan en prof. dr. G.P. Hoefnagels, de grondlegger begin jaren '70 van scheidingsmediation in Nederland (in 2011 is hij overleden). Vanaf 2004-2007 volgde ik de post-HBO opleiding professionele communicatie bij Phoenix opleidingen te Utrecht (TA, NLP en systemisch werken), een opleiding tot gedragsdeskundige en coach in diepgaande ontwikkelingsprocessen op zowel persoonlijk als organisatorisch niveau. Op 1 maart 2009 ben ik samen met mr. dr. Brigitte Chin-A-Fat ons kantoor gestart.

In mijn werk als advocaat en mediator combineer mijn juridische en financiële kennis met mijn gedragswetenschappelijke vaardigheden.

Naast mijn werk als advocaat en mediator ben ik docent ADR (Alternative Dispute Resolution) bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en docent op het gebied van personen-en familierecht bij SSR (training en studiecentrum voor de rechterlijke macht)

Ik begeleid met regelmaat intervisiegroepen in het kader van de verplichte intervisie van leden van de vFAS. Verder ben ik (vice) voorzitter, jurist, van de Klachtencommissie cliënten GGZ WNB en Psychotherapeutisch Centrum De Viersprong en secretaris van de Raad van Beroep van de Stichting Tuchtrecht Scheidingsmediation van de vFAS.

Door het blijven volgen en geven van opleidingen blijf ik goed op de hoogte van de (laatste) ontwikkelingen op het gebied van het familierecht. Voor een toelichting daarop verwijs ik naar mijn nevenactiviteiten, lidmaatschappen en cv.

Wat zeggen mijn cliënten over mij?

Mijn oud-cliënten kunnen een goede indruk geven over het proces dat zij hebben doorgemaakt, waar ik voor sta en mijn specifieke werkwijze. Voor aanbevelingen over mijn werk als mediator klik  hier en hier. Voor aanbevelingen over mijn werk als advocaat klik hier en hier.

 

Nevenactiviteiten en lidmaatschappen

• 2013 - heden: docent Familierecht SSR (opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht)

• 2012 - heden: docent Beroepsopleiding Advocatuur

• 2010 - heden: geregistreerd intervisiebegeleider van de Vereniging voor Familierecht AdvocatenScheidingsmediators (vFAS)

• 2010 - heden: (vice)voorzitter en jurist klachtencommissie GGZ WNB en de Viersprong

• 2010 - heden:  lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)

• 2007 - heden: geregistreerd Forensisch Mediator

•2005 - heden: geregistreerd op lijst doorverwijzing Mediation naast Rechtspraak

•2001 - heden: gecertificeerd mediator in het NMI-register, thans MfN-register

•2001 - heden: lid van de Vereniging FamilierechtAdvocaten en Mediators (vFAS)  

Cliënten over ons

Over Martine en Brigitte
''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe emotionele vraagstukken. Verdiepen zich in de klant, gaan er voor...

Lees meer

Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt
''We kwamen bij Martine terecht via een vriendin die een soortgelijk mediation traject bij haar had doorlopen. Op het moment...

Lees meer

Bijzonder kundig en beschikt over een groot netwerk van experts
''Martine de Voort maakte al vanaf het eerste ogenblik een bijzonder goede indruk. Ze verwelkomde mij hartelijk en we hebben...

Lees meer

Scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk
"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een zwaar en moeilijk besluit. Dan heb je alle steun nodig...

Lees meer

Over Martine als mediator
''Na een huwelijk van 17 jaar, besloten mijn man en ik van elkaar te scheiden. Zo kwamen wij terecht bij mediator...

Lees meer

Mijn publicaties / nieuws

Family mediation and guidance in cross border disputes within the EU: how to improve practices?
Schriftelijke bijdrage/lezing voor het congres van 16 tot 19 april 2012 te Durbuy, België Doelgroep: rechters van 27 EU-staten.

Lees dit artikel

Blog: Een bijzondere ontmoeting op de braderie in het Ginneken te Breda
Gisteren stond mijn dochter op haar kleedje bij de braderie in het Ginneken te Breda. Aan de andere kant van...

Lees dit artikel

Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator
Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator G. Frerks, T. Jongbloed, S. Kalff, L. Potters, F. Schonewille, M. Uitslag (red.) In: Reflectie...

Lees dit artikel

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22